HOW TO PREVENT - Bunuh diri LIVE in Hong Kong
Video live pasal bunuh diri LIVE..Harus di tonton untuk renungan bersama..manatau boleh praktik di masa perlu...

~~Check out~~

Lawak Buah
Pada satu hari, 3 orang sahabat pergi keluar memburu dan telah di tangkap oleh sekumpulan puak cabinal..selepas ditangkap mereka di bawa pulang ke kampung dan di bawa mengadap ketua puak.


Ketua puak tu pun mengarahkan anak buahnya supaya membunuh ketiga lelaki itu utk dijadikan santapan. Ketiga lelaki itu pun merayu dgn sepenuh hati supaya mereka dibebaskan.

Oleh kerana mereka merayu dgn bersungguh-sunggguh, ketua puak itu pun setuju utk melepaskan mereka dengan satu syarat. Syaratnya ialah mereka perlu mencari 10 biji buah dari jenis yang sama. "Ah.. nie simple punya keje".. kata mereka dalam hati.

Maka mereka pun berpecah ke dalam hutan untuk mencari buah-buahan tersebut dengan diiringi oleh beberapa lelaki dari puak tersebut. Lelaki yang pertama keluar dengan membawa 10 buah nenas. Kemudian berkata ketua puak kepada anak buahnya, " Sumbatkan buah tersebut ke dalam punggungnya, kalau dia mengeluarkan bunyi, bunuh dia!" Lalu buah nenas itu pun disumbatkan ke dalam punggung lelaki malang tersebut. Pada buah nenas yang kedua, lelaki itu pun menjerit dan dia pun dibunuh.

Kemudian lelaki kedua pun muncul. Dia membawa 10 biji ciku bersamanya. Dia 
pun dikenakan tindakan yang sama.Oleh kerana buah ciku kecil, lelaki itu 
dapat bertahan sehingga buah ciku yang kelapan. Pada masa ini, tiba-tiba 
lelaki tu ketawa. Maka dia pun dibunuh.

Apabila sudah mati, roh orang yang pertama pun berjumpa ngan roh orang yang kedua."Kenapa kamu ketawa pada buah ciku yang kelapan?" tanya roh pertama. Jawab roh yang kedua, "Aku nampak rakan ketiga kita tu keluar dengan membawa buah durian lahh."